Роль Івана Котляревського у відродженні національної літератури та культури - Мічурін, І. Є.; Бадєєва, Л. І. (ХНУРЕ, 2020)
Життя та творчість Івана Петровича Котляревського припало на другий період ХVІІІ – першу половину ХІХ ст. Цей період характеризується занепадом староукраїнської літературної та слов’яноруської мов, які були основними власне українськими писемними мовами.
Keywords: українська державність; українознавство