Система виявлення вторгнень у бездротових сенсорних мережах - Попазов, А. К. (My University, 2020)
У цій роботі досліджується декілька атак та вразливостей мережі бездротових сенсорних мереж щодо схем управління топологією та оцінюємо їх ефективність у ворожих середовищах. Ми пропонуємо нову розподілену систему виявлення вторгнень (DIDS), яка включає кластерну топологію, що базується на правилах, що стосується бездротових сенсорних мереж (WSN), щоб визначити їх ефективність захисту в середовищах, специфічних для додатків. Наш DIDS робить висновки про вторгнення, порівнюючи аномальні шаблони зі слідів пакетів потужностей передачі та прийому сигналу, співвідношення швидкості надходження пакетів та аномалії в порогах потужності пакетів радіоприймача, використовуючи кількість вікон буфера. Підхід моделюється за допомогою симулятора OPNET. Результати моделювання показують, що можливості виявлення нашої схеми в умовах атаки відмови в обслуговуванні (DoS) (перешкода) збільшують частоту помилок в бітах, збільшують реакції затримки передачі та значне зменшення як потужності сигналу на шум, так і середньої пропускної здатності мережі до присутності атак глушителя, що є базовим для нашого аналізу, необхідного для підтримання енергоефективності та покращення безпеки в спеціальній мережі.
Intrusion Detection System in Wireless Sensor Networks
Keywords: система виявлення вторгнень; бездротова мережа датчиків; OPNET; заклинювання; вибіркова переадресація