Налаштування безпеки маршрутизаторів CISCO - Житник, В. Ю.; Штих, І. А. (ГО «Європейська наукова платформа», 2023)
На противагу звичній для нас життєвій мудрості: «Все, що не заборонено, - дозволено», з позицій захисту маршрутизатора будемо керуватися прямо протилежним постулатом: забороняти все, крім того, що дозволено. Крім цього, гарною ідеєю є заборона того функціоналу, який буде використовуватися рідко, не має сенсу у використанні або призначення якого нам не зовсім зрозуміле. Звісно, останній пункт має бути винятком, оскільки ми завжди можемо ознайомитися з величезним набором документації
Keywords: маршрутизатор; DDoS-бот; протокол IP