Кубітно-векторні моделі для синтезу та аналізу цифрових пристроїв та SoC-компонентів - Клейменов, Н. М. (My University, 2023)
У магістерській роботі розглядаються питання, пов'язані зі створенням структур даних, методів, архітектур на основі кубітно-векторних моделей для синтезу та аналізу цифрових пристроїв та SoC-компонентів. Мета дослідження – підвищення продуктивності обчислювальних процесів шляхом розробки кубітно-векторних моделей опису функціональностей, архітектур та алгоритмів квантового комп'ютингу на основі кубітних структур даних. Задачі дослідження: проаналізувати сучасні технологічні тенденції; виконати огляд метрик та структур даних для діагностичного експерименту; проаналізувати архітектури квантового комп’ютингу; виконати імплементацію кубітно-векторних моделей для симулятора справної поведінки. Об'єкт дослідження – кубітно-векторні моделі опису функціональностей, архітектур та алгоритмів квантового комп'ютингу на основі кубітних структур даних.
Keywords: аналоговий комп'ютинг; memory-address-transaction; кубітні вектори; матричні структури даних; цифрові системи на кристалах