Удосконалення методу UCP для оцінки трудовитрат при реалізації іт-проєктів - Петров, К. Е.; Іваненко, О. В.; Кобзев, І. В. (ХНУРЕ, 2024)
Проведено аналіз існуючих методів оцінки трудовитрат, необхідних для успішного виконання ІТ-проєкту. Запропоновано модифікований метод UCP, який дозволяє обчислювати оцінку обсягу програмного забезпечення проєкту на основі інтервальних оцінок факторів технічної складності та складності зовнішнього середовища. Це робить оцінку трудовитрат точнішою в порівнянні з оригінальними методом UCP, що, в свою чергу, підвищує ефективність процесів планування та управління проєктом. Наведено результати комп'ютерного моделювання, які демонструють працездатність та ефективність запропонованого методу.
Keywords: модифікований метод UCP; оцінка трудовитрат