Розробка сканера виявлення вразливостей вебсайта та дослідження методів захисту від різних типів атак - Лопатінський, А. А. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є вебдодаток з навмисно низьким рівнем захисту від різних типів атак. Метою дослідження є тестування різних методів атак на вебсайт та дослідження методик захисту від них. У результаті дослідження здійснена програмна реалізація сканування на вразливості до таких типів атак: SQL Injection, Cross-Site Scripting, Server-Side Template Injection, Remote Code Execution. Також реалізовані додаткові функції для перевірки безпеки вебсайту.
Keywords: веббезпека; вразливість вебсайту; сканування вразливостей; система виявлення вторгнень; система попередження вторгнень (ips); оцінка ризиків; управління безпекою вебсайтів