Реалізація та дослідження у порівняльному аспекті методів для підрахунку людей у натовпі на базі загорткових нейронних мереж та класичних підходів до аналізу текстурних зображень - Норматова, Т. В. (My University, 2020)
У роботі розглянуто методи підрахунку людей у натовпі з використанням загорткових нейронних мереж, а також методу заснованому на виявленні текстури. Для виконання дослідження використовувались моделі загорткових нейронних мереж MCNN та CSRNet і метод локальних бінарних шаблонів, як текстурний метод. Як середовище розробки було обрано Google Colaboratory, що дозволяє працювати у браузері та легко компілювати код, а також виводити результати кожного логічного блоку коду. У результаті роботи здійснено порівняльний аналіз обраних методів для підрахунку людей у натовпі.
Keywords: підрахунок людей у натовпі; згорткові нейронні мережі; алгоритми виявлення текстур; локальні бінарні шаблони; pytorch; opencv