Правова характеристика рейдерства та механізмів протидії - Пустосвіт, А. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2018)
У статті проаналізовано основні способи вчинення суспільно небезпечних діянь, пов’язаних із протиправним захопленням підприємств різної організаційно-правової форми власності, розробленню механізмів протидії рейдерським атакам. Зокрема, досліджено наукові підходи до визначення рейдерства, висвітлено визначальні проблеми та шляхи їх подолання. Проаналізовано види рейдерства, ознаки, їх відмінності та особливості прояву кожного з них. На основі дослідження теоретико-методологічних та прикладних аспектів боротьби з рейдерськими загрозами розроблено дієвий та ефективний механізм протидії. // The article analyzes the main ways of committing socially dangerous acts related to the unlawful enthusiasm of enterprises of various organizational and legal forms of ownership, to develop mechanisms for counteracting raider attacks. In particular, scientific approaches to the definition of raiders are investigated, the defining problems and ways of overcoming them are investigated. The types of raiders, signs, their differences and features of the manifestation of each of them are analyzed. On the basis of the study of theoretical and methodological and applied aspects of the struggle against raiding threats, an effective and effective mechanism of counteraction has been developed.
Keywords: рейдерство; протиправне захоплення; протидія рейдерству; raiding; unlawful admiration; threat; counteracting raiding