Фантомна дозиметрія як спосіб верифікації програмного розрахунку доз у променевій терапії онкохворих - Федурця, Ю. В.; Авер’янова, Л. О. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
Верифікація розрахункових дозних розподілів при плануванні дистанційної променевої терапії має проводитись із застосуванням спеціальних антропоморфних дозиметричних фантомів. Наявність в них «природніх» порожнин дозволить розмістити внутрішньопорожнинні вкладиші з ТЛД-елементами для прямого вимірювання поглиненої дози фотонного випромінювання.
Keywords: променева теерапія; лінійний прискорювач; фантом; розподіл дози