Форми та методи державного стимулювання науково-технічної та інноваційної діяльності в державах – членах ЄС - Гончаренко, О. А. (Право, 2015)
У статті розглянуто механізм комплексної державної підтримки інновацій у державах – членах ЄС. Зосереджено також увагу на методах державного стимулювання науково-технічної та інноваційної діяльності в окремих країнах ЄС з урахуванням особливостей їх науково-технічного розвитку та економічного становища. Підкреслено необхідність критичного осмислення досвіду країн ЄС для інноваційного розвитку науки й технологій в Україні. // The article deals with the mechanism of comprehensive state support for innovations in EU member states. Also attention is focused on the methods of state stimulation of scientific and technical and innovation activity in certain EU countries, taking into account the peculiarities of their scientific and technological development and economic situation. The necessity of critical comprehension of the experience of EU countries for the innovative development of science and technologies in Ukraine is emphasized.
Keywords: науково-технічна та інноваційна діяльність; інновації; держава-член ЄС; форми державної підтримки; податкове стимулювання; пільги; кредити; scientific and technical and innovative activity; innovation; state - EU member; form of state support; tax incentives; benefits; loans