Дослідження методів для розробки програмної системи визначення вектору направленості обличчя на зображенні - Ракова, А. О. (My University, 2020)
Об’єктом дослідження є вектор направленості обличчя. Предметом дослідження є використання методів визначення вектору направленості обличчя для моніторингу рухів. Метою роботи є розробка додатку відстеження рухів голови людини на потоковому відео. У роботі досліджуються та порівнюються існуючі методи визначення вектору обличчя з точки зору їх експлуатації у системах відстеження рухів. Розглядалися такі характеристики методів, як точність, нечутливість до умов зйомки та швидкість роботи. У результаті дослідження був виявлений найбільш точний метод, з використанням якого був створений додаток для відстеження та перевірки рухів голови людини. У подальшому планується впровадження цього додатку у комплексні системи моніторингу руху людини.
Keywords: направленість обличчя; computer vision; deep learning; python