Проєктування сенсорної системи маніпуляційного робота спеціального призначення - Борисовський, А. С. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – робот-маніпулятор. Предмет дослідження – сенсорна система робота-маніпулятора. Методи дослідження – системний підхід, методи структурного аналізу, автоматизації проєктування, сучасних інформаційних технологій. Мета роботи – проєктування сенсорної системи маніпуляційного робота спеціального призначення. У кваліфікаційній роботі запропоновані системні та апаратно-програмні рішення на основі плати ARDUINO зі створення сенсорної системи робота для визначення відстані до об’єктів та визначення сили захвату маніпулятора. Розроблена система дає змогу з заданою точністю отримувати інформацію про дальність об'єкта чи перешкоди, яку потрібно обійти, вимірювати температуру об’єкта і визначати силу стиснення на об'єкт у схопленні маніпулятора. Розроблена сенсорна система дозволяє з необхідною точністю роботу визначати відстань до об’єктів навколишнього середовища та розпізнавати силу схвату маніпулятора. Результати кваліфікаційної роботи апробовані в статті у збірнику студентських наукових статей та на всеукраїнській конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених.
Keywords: сенсорна система; робот-маніпулятор; ARDUINO