Модель децентралізованого зберігання даних для децентралізованого застосунку і смарт-контракту у мережі Ethereum - Селіванов, І. О. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження нових методів забезпечення інформаційної безпеки публічних даних та розробка моделі децентралізованого застосунку на базі смарт-контракту в блокчейні Ethereum, що реалізовує децентралізоване зберігання даних. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проведено аналіз існуючих централізованих рішень інформаційної безпеки та їх актуальність. Розглянуто методи забезпечення безпеки на основі розподілених систем керування та блокчейну. Розроблено модель децентралізованого зберігання даних з інтеграцією можливостей блокчейн-технологій для безпечного зберігання публічних даних. Запропоновано алгоритм і методику реалізації децентралізованого застосунку на базі смарт-контракту із використанням таких додаткових технологій, як MetaMask для інтеграції гаманців, NFT.Storage для зберігання метаданих NFT, а також Etherscan для перевірки транзакцій у блокчейн-мережі Ethereum.
Decentralized Data Storage Model for Applications and Smart Contracts on the Ethereum Network
Keywords: децентралізація; інформаційна безпека; розподілена система; децентралізована система; блокчейн; мережа Ethereum; транзакція; смарт-контракт; стандарт ERC-721; NFT; Typescript; React