Реалізація та дослідження пристосованості штучного інтелекту до відеоігор - Смірнов І. А. (My University, 2022)
Об’єктом дослідження є способи класифікації та порівняння ігор з точки зору пристосування (ворожого) ШІ-NPC до гравця-людини. Метою дослідження є знайти зв’язок між складною адаптивністю ШІ в іграх та успіхом таких ігор серед гравців і критиків. Техніка дослідження передбачає ретельне дослідження штучного інтелекту у відеоіграх, з особливим акцентом на тому, наскільки поведінка NPC адаптується до взаємодії гравців. Дослідження призвело до створення системи категоризації ігор на основі складності систем контролю та їхньої здатності змінювати як індивідуальну, так і колективну поведінку суперників. Крім того, досліджувався зв’язок між складністю гри та популярністю
Keywords: штучний інтелект у відеоіграх; адаптивність в відеоіграх; адаптація персонажів