Лазерна вимірювальна система з розширеними можливостями - Коломійцев, О. В.; Альошин, Г. В.; Васильєв, Д. Г.; Воробйов, Р. В.; Ковальчук, А. О.; Осієвський, С. В.; Рубан, І. В.; Сачук, І. І.; Таршин, В. А.; Хударковський, К. І. (Укрпатент, 2011)
Лазерна вимірювальна система з розширеними можливостями містить вимірювальний блок (ВБ), який складається з пристрою формування каналів, пристрою формування сигналів, пристроїв формування сигналів похибки, виконавчих механізмів по кутах азимута і місця, вимірювальних каналів похилої дальності , радіальної швидкості , кутів азимута і місця та кутових швидкостей і . Перед ВБ замість приймача-передавача введено приймально-передавальну апаратуру та замість інформаційного блока введено блок з розширеними можливостями.
Keywords: лазерна система