Використання методів кластерного аналізу у практичній діяльності підприємств - Соколова, Л. В.; Верясова, Г. М.; Соколов, О. Є. (2011)
Проведено аналіз методичних підходів щодо застосування методів кластерного аналізу для виконання конкретних практичних завдань, що повсякденно стоять перед основними ринковими суб’єктами господарювання. Узагальнення практичного досвіду у цій сфері дослідження надає можливість визначити перспективи використання сучасного інструментарію кластерного аналізу для проведення оцінки ефективності функціональних сфер діяльності підприємств. The methodological approaches concerning to use cluster analysis methods which help to solve concrete practical problems that appears everyday in front of basic market economic agents was analyzed in the article. Generalization of experience in this area of research provides an opportunity to determine the perspectives of using modern tools of cluster analysis to estimation the effectiveness of the functional areas of enterprise’s activity.
Keywords: cluster analysis; кластерний аналіз; enterprise; cluster; кластер; the methodological approach; методологічний підхід; criteria