Стабілізація частоти випромінюван ня лазерного джерела - Шмалій, В. Ю. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження — гелій-неоновий (He-Ne) лазер як оптичне джерело зі стабілізованою частотою. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження методів стабілізації частоти випромінювання He-Ne лазера, аналіз впливу конструктивних елементів і зовнішніх чинників на точність генерації, а також вивчення застосування стабілізованих лазерів як оптичних стандартів частоти
Keywords: газовий лазер; йодна комірка; оптичні стандарти частоти; пієзокераміка; прикладна метрологія; стабілізація частоти He-Ne лазера