Українська національна революція 1917–1921 рр.: досвід та уроки боротьби за державність - Жорняк, А. С. (ХНУРЕ, 2021)
Актуальність теми дослідження зумовлена передусім значенням історичної пам’яті як явища в сучасних умовах політичного та суспільного життя. Зокрема, конструювання суспільних уявлень про минуле. У центрі уваги сучасного українського суспільства, так і належить до пріоритетів гуманітарної політики Української держави. Одне з важливих місць у меморіальній політиці незалежної України посідали події Української революції 1917–1921 років.
Keywords: українська державність; українознавство