Аналіз науково-практичного інструментарію оцінювання кредитоспроможності підприємств - Соколова, Л. В.; Соколов, О. Є.; Тімошева, А. О. (Траектория науки, 2016)
У статті вивчено методичні підходи щодо оцінки кредитоспроможності промислових підприємств. На основі критичного аналізу фахової літератури з проблеми дослідження було визначено дефініцію базового поняття, проведено огляд існуючого науково-методичного інструментарію оцінювання кредитоспроможності підприємства. Складено схему алгоритму рішення задачі щодо розрахунку кредитного рейтингу підприємства, реалізація якого базується на авторському математичному забезпеченні. Авторами виконано експериментальну апробацію запропонованого методичного підходу, що дозволило сформувати відповідні рекомендації практичної спрямованості. The article examines methodical approaches of evaluation of industrial companies’ credit ability. On the bases of critical analysis of professional literature on the subject of the study, the definition of basic concepts was determined; the existing scientific and methodological tools of creditworthiness evaluation of the company were examined. The solution scheme of the company credit rating calculating algorithm was done. It’s implementation is based on the author's mathematical software. The authors performed an experimental testing of the proposed methodological approach, which allowed to establish appropriate recommendations of practical orientation.
The analysis of scientific-practical tools of the company creditworthiness evaluation
Keywords: кредитоспроможність; науково- методичний інструментарій; company; creditworthiness; evaluation; scientific and methodological tools