Аналітична система для визначення 3,4-бензпірену на основі нанофотонного сенсора - Сушко, О. А. (Східно-європейський журнал передових технологій, 2014)
У роботі представлена система для визначення 3,4-бензпірену на основі нанофотонного сенсора, яка працює на принципі проточно-інжекційного аналізу та здатна автоматизувати процес визначення 3,4-бен- зпірену у водних об’єктах навколишнього середовища. Проведений квантово-хімічний розрахунок електронних параметрів 3,4-бензпірена та квантових точок з метою оптимального вибору останніх як детекторного елемента нанофотонного сенсора.
Keywords: 3,4-бензпірен; аналітична система; квантові точки; квантово-хімічні розрахунки; нанофотонний сенсор