Оздоровчі засоби української бойової культури в фізичному вихованні студентів - Литвиненко, А. М. (Видавництво «Алатон», 2021)
Показано, що для зміцнення здоров’я студентів в Харківському національному університеті радіоелектроніки широко застосовуються перевірені часом оздоровчі та тренувальні засоби українських національних видів єдиноборств, зокрема хортингу. Хортинг – це визнаний державою сучасний національний спорт, який засновано на славетних бойових традиціях Запорізьких козаків. Показано, що системні наукові дослідження, проведені групою викладачів кафедри фізичного виховання та спорту ХНУРЕ, дають високу ефективність методик оздоровлення української бойової культури.
Keywords: хортинг; бойові традиції; фізичне виховання; єдиноборства