Інформаційно-аналітична система адаптації навчального контенту випускової кафедри до вимог ринку праці - Васильєв, А. В.; Довбиш, А. С.; Кулік, Є. С.; Козлов, З. В. (ХНУРЭ, 2016)
Розглядається інформаційний синтез здатної навчатися інформаційно-аналітичної системи оцінки відповідності навчального контенту випускової кафедри вищого навчального закладу вимогам ринку праці. Запропоновано в рамках інформаційно-екстремальної інтелектуальної технології, яка ґрунтується на максимізації інформаційної спроможності системи в процесі її навчання, алгоритм оптимізації геометричних параметрів контейнерів класів розпізнавання, що відновлюються в радіальному базисі простору ознак. Формування вхідного математичного опису інформаційно-аналітичної системи здійснювалося за результатами опитування роботодавців та випускників кафедри з досвідом роботи за базовою спеціальністю.
Keywords: інформаційно-екстремальна інтелектуальна технологія; навчальний контент; критерій функціональної ефективності