Метод та засіб агрегації новинного контенту з інформаційних електронних джерел - Могильний, А. Є. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка мобільного застосунку для новинного порталу, який агрегує новини та має основні функції. У ході виконання кваліфікаційної роботи були досліджені технології проектування мобільних новинних застосунків, створено інтерфейс та реалізовано функціонал, що включає пошуковий механізм для знаходження новин, можливість збереження цікавих матеріалів для подальшого перегляду, а також детальний перегляд кожної новини. Крім того, було проаналізовано потреби цільової аудиторії, що дозволило визначити ключові функції, які повинні бути впроваджені в застосунок. Це включає можливість фільтрації новин за категоріями, такими як політика, економіка, спорт, культура та технології. Такий підхід забезпечує користувачам зручний доступ до інформації, яка їх цікавить, і дозволяє швидко орієнтуватися у великій кількості контенту. Для реалізації проекту було обрано мову програмування Kotlin, яка є сучасною та потужною платформою для розробки Android-застосунків. Використання Kotlin дозволяє скоротити час розробки завдяки простоті синтаксису та потужним можливостям інтеграції з існуючими бібліотеками Java.
Method and Means of Aggregating News Content from Electronic Information Sources
Keywords: новинний портал; мова програмування; логічна частина; API; Kotlin; Android Studio