Дослідження доцільності виконання попередньої обробки зображень на системах із масовим паралелізмом - Суліма, В. М. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження доцільності виконання етапів обробки зображень на обчислювальних системах різних типів на прикладі задачі оконтурювання обєктів на вихідному зображенні. Для рішення поставленої мети були вирішені такі задачі: проаналізовані методи препроцесінгу у рамках аналізу проблемої області, досліджені методи контурної сегментації, запропоновано удосконалення існуючого методу оконтурювання для систем із масовим паралелізмом, виконано тестування методу та аналіз отриманих результатів. У ході виконання кваліфікаційної роботи показано, що запропонований метод виконує більш швидку побудову зв'язного реалістичного контуру на зображеннях, в яких мало об'єктів. Збільшення кількості об'єктів на зображенні призводить до збільшення часу обчислень контуру. Для деяких зображень досягається прискорення вдвічі, в порівнянні з OpenCV реалізацією.
Research on Expediency of Executing Image Preliminary Processing in Mass Parallelism Systems
Keywords: виділення контуру; паралелізм; оконтурювання; попередня обробка зображень