Прийняття рішень в умовах екстремальних ситуацій з використанням інтелектуальних технологій - Кучеренко, Є. І.; Чалий, С. Ф. (My University, 2002)
Розглядаються принципи побудови та структура інтелектуальної системи прийняття рішень в умовах екстремальних ситуацій функціонування об'єктів досліджень. Запропоновані шляхи вияву та усунення неадекватностей у взаємодії динамічних нечітких процесів, даних, знань та оптимізації взаємодіючих нечітких процесів на множині критеріїв і обмежень з використанням нечітких мережевих моделей, методів та інтелектуальних технологій. Наведені приклади вирішення практичних завдань з метою забезпечення високої ефективності вирішення задач предметної області. The principles of design and structure of intellectual system of decision making under extreme situations functioning of research. The ways of expression and eliminate inadequacies in collaboration fuzzy dynamic processes, data, knowledge and optimize processes for interacting fuzzy set of criteria and constraints using fuzzy network models, methods and intelligent technologies. Examples solve practical problems in order to ensure high performance problem solving domain.
Keywords: інтелектуальна система прийняття рішень; усунення неадекватності; динамічні нечіткі процеси