Багатофункціональна акумуляторна система автономного живлення - Гарькавенко, П. О. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка концепції портативної автономної системи живлення з використанням сучасних технологій акумулювання енергії, перетворення напруги та оптимізації заряджання за допомогою MPPT контролерів. Метод дослідження – аналіз конструкції автономних систем живлення, моделювання енергетичних процесів у системах DC-DC і DC-AC перетворення, розрахунок енергоефективності та тестування прототипів у реальних умовах. Проведено дослідження різних типів акумуляторів: літій-іонних, літій залізо-фосфатних та гелевих. Виконано моделювання систем перетворення енергії та запропоновано структурну схему портативної автономної системи. Визначено ключові параметри для підвищення ефективності та гнучкості систем. Отримані результати демонструють доцільність використання відновлюваних джерел енергії у поєднанні з сучасними акумуляторними системами для забезпечення енергетичної незалежності. Запропонована система може бути використана як для мобільних, так і для стаціонарних потреб.
Keywords: автономні системи живлення; акумулятор; DC-DC перетворювач; MPPT-контролер; відновлювані джерела енергії