Розроблення програмного застосунку для управління курсором за допомогою жестів рук - Тарасов, Д. К. (My University, 2022)
Об’єктом роботи є послідовність різноракурсних жестів рук. Метою роботи є розроблення програмного застосунку для керування курсором за допомогою жестів рук. Використано методи машинного навчання для розпізнавання та помічення кінцівок рук та їх жестів. Проведено дослідження методів розпізнавання рук та їх жестів. Досліджено методи розробки нейронної мережі для детектування рук та алгоритм керування курсором. У результаті роботи здійснена програмна реалізація системи керування мишею за допомогою рук.
Keywords: керування курсором; розпізнавання жестів рук; нейронна мережа; комп’ютерна миша; віртуальна миша; взаємодія людини та комп’ютера