Дослідження гібридних методів для класифікації складноструктурованих зображень - Зеленський, М. О. (My University, 2019)
Метою дослідження є виявлення ефективних гібридних методів для класифікації складноструктурованих зображень. Об’єктом дослідження є складноструктуровані зображення. Використано методи сегментації, що засновані на кластеризації на градієнтних операторах, модельна сегментація, узагальнений метод сегментації. Досліджено та протестовано методи для класифікації складноструктурованих зображень. У результаті роботи здійснена програмна реалізація різних методів, як окремих компонент. Результати атестаційної роботи апробовано у вигляді тез доповіді на міжнародній конференції.
Keywords: складноструктуровані зображення; дескриптори Фур’є; аналіз кордонів; метод сегментації; нейромережеві структури