Забезпечення цифрового суверенітету держави в умовах Індустрії 4.0 - Єфремова, К. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Публікація присвячена питанням цифрового суверенітету, як невід’ємної складової інформаційного, в умовах глобалізації економіки та формування єдиного інформаційного простору. Розкрито поняття цифрового суверенітету через здатність держави створити автономну цифрову інфраструктуру та самостійно здійснювати її керування. Автор наголошує на необхідності контролю та встановлення правових меж транснаціональним технологічним компаніям, через які перерозподіляються інформаційні потоки. The publication is devoted to issues of digital sovereignty, as an integral part of information, in the conditions of globalization of the economy and the formation of a single information space. The concept of digital sovereignty through the ability of the state to create an autonomous digital infrastructure and its management is revealed. The author emphasizes the need to control and establish legal boundaries by transnational technological companies, which redistribute information flows.
Keywords: цифровий суверенітет; суверенітет держави; правове забезпечення; Індустрія 4.0; цифрова інфраструктура; тверді інфраструктури; м’які інфраструктури; digital sovereignty; sovereignty of the state; legal support; industry 4.0; digital infrastructure; solid infrastructure; soft infrastructure