Розробка програмного забезпечення для побудови 3D моделі навколишнього середовища мобільного робота - Акопов, М. Г. (My University, 2024)
Мета роботи – підвищення ефективності виробництва шляхом створення тривимірної карти простору для навігації мобільного робота. Об’єкт розробки – процес ідентифікації об'єктів. Предмет розробки – модуль ідентифікації об'єктів для роботизованої платформи. Для досягнення мети проаналізовано існуючі програмно-технічні методи реалізації машинного зору та ідентифікації об’єктів. Розроблено схему розташування компонентів, необхідних для ідентифікації, відстеження перешкод та будування 3D моделі навколишнього середовища мобільного робота.
Keywords: модель навколишнього середовища; мобільний робот; методи реалізації машинного зору