Розробка програмно-апаратних засобів для дослідження моделей поведінки мобільних роботів при розпізнаванні перешкод - Момот, І. В. (My University, 2021)
У даній роботі наведено класифікацію мобільних роботів, види комп’ютерного зору, детальний аналіз систем комп'ютерного зору, огляд методів розпізнавання об'єктів, розробка алгоритму і моделі поведiнки мобільних роботів, розроблено алгоритм задачі оцінки перешкоди, яка вирішена за допомогою навчання робота комп’ютерному зору
Keywords: мобільні роботи; штучний інтелект; комп’ютерний зiр; iгровий двигун