Дослідження методiв кластеризації складних образів - Кривко, Я. В. (My University, 2019)
Об'єкт дослідження – процес динамічної кластеризації лінійно неподільних експериментальних даних з різними характеристиками. Предмет дослідження – методи і моделі динамічної кластеризації лінійно неподільних експериментальних даних з різними характеристиками. Методи дослідження. У роботі використовувалися різні методи кластеризації та роботи з графами, моделювання для розробки математичної моделі вибору найкращого методу для кластеризації вибірок на підставі характеристик вхідних даних.
Keywords: алгоритм Хамелеон; зв’язність; кластеризацiя; метод k-найближчих сусідiв; побудова графа