Метод підвищення продуктивності веб-застосунків з використанням WAF - Корякіна, А. М. (My University, 2025)
Мета кваліфікаційної роботи – розробка методу підвищення продуктивності вебзастосунків з використанням WAF, який забезпечує мінімізацію затримок в умовах динамічної зміни навантаження, що дозволяє підтримувати високу продуктивність додатку за підвищених вимог до захисту конфіденційної інформації та зменшення ризиків витоку даних та несанкціонованого доступу до ресурсів вебзастосунку. У ході виконання кваліфікаційної роботи було проаналізовано сучасні підходи до забезпечення стабільної та безперервної роботи вебзастосунків в умовах змінного навантаження та зростаючих кіберзагроз. Особливу увагу в роботі приділено застосуванню файрвола вебзастосунків для фільтрації вхідного трафіку, що дозволяє досягти високого рівня безпеки, а також методам підвищення продуктивності, зокрема впровадженню кешування, для зменшення затримок під час обробки великої кількості запитів. Отримані результати підтверджують доцільність використання запропонованого підходу для підвищення ефективності роботи вебзастосунків.
Method for Improving the Performance of Web Applications Using WAF
Keywords: проксі-сервер; брандмауер