Засоби комп'ютерного екомоніторінгу великорозмірних об’єктів - Дєєв, С. Д. (My University, 2023)
У даній роботі проводиться дослідження існуючих технологій та проектування оптимальної системи для віддаленого екомоніторингу в великомасштабних об’єктів з використанням сенсорних мереж, що є складним комплексним завданням і вимагає тривалих періодів спостереження з використанням великої кількості датчиків. Використання бездротових сенсорних мереж стає широко поширеною практикою при виконанні цього завдання, здебільшого через їх ефективність та швидкість роботи. Відповідно, з розвитком різноманітних мініатюрних сенсорів і датчиків, об'єднаних в бездротові сенсорні мережі, можна дистанційно контролювати такі параметри, як температура і вологість повітря, грунту та багато інших.
Keywords: бездротова сенсорна мережа; рослинництво; вологість