Дослідження методів сегментації та редагування зображень високої роздільної здатності на основі запитів природною мовою - Кізіцький, М. О. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є системи сегментації та редагування зображень на основі підказок природною мовою. Метою роботи є розробка інтегрованого підходу до сегментації та редагування зображень з механізмами захисту від зловмисних інструкцій на базі LoRA. Методи дослідження базуються на методах глибинного навчання (моделі SAM, Stable Diffusion), захисних техніках (LoRA, Metric Learning) та інструментах Python, PyTorch, HuggingFace.
Keywords: сегментація зображень; редагування зображень; запит природною мовою