Розробка системи автоматизації для керування автономної роботизованої платформи у виробничому приміщенні на базі Robot Operation System - Бобков, М. В. (My University, 2024)
Мета роботи – розробка розширення функціоналу програмного забезпечення rosserial. Об’єкт розробки – програмне забезпечення rosserial для інтеграції мікроконтролера до системи на основі ROS. Предмет розробки – програмне забезпечення для розширення функціоналу. Для досягнення мети було проведено аналіз причин та актуальності використання фреймворку ROS, проаналізовано проблему інтеграції мікроконтролера до платформи на базі ROS, проаналізовано ефективність використання мікроконтролеру ESP32, обрано апаратно-програмну частину проекту, розроблено алгоритм роботи мікроконтролеру, розроблено схему підключення макету та програмний код для реалізації роботи алгоритму, проведено експериментальні дослідження на правильність виконання отриманої реалізації, оформлено роботу відповідно до стандартів та рекомендацій.
Keywords: робототехніка; мікроконтролер; Robot Operation System; ESP-IDF; роботизована платформа; виробниче приміщення