Використання мереж LPWAN для охорони транспортних засобів - Кравцова, К. О. (My University, 2020)
У цій атестаційної роботі розглянута можливість охорони транспортного засобу з використанням тільки модуля LoRaWAN. В мержі LoRaWAN проводиться вимірювання часу і рівня сигналу для оцінки відстаней між відправником і отримувачем, пристрій об'єднує їх для отримання оцінки місця розташування за допомогою методу, відомого як мультілатерація. Відстежуючи рух в просторі, пристрій може комбінувати вимірювання, зроблені в одному місці, підвищюючи загальну точності оцінки місця розташування. В результаті досягається точність, порівнянна з точністю інших систем геолокації. Отримані результати можуть бути корисними для забезпечення охорони транспортних засобів.
Keywords: lorawan; rssi; gps; gsm; геолокація; транспортний засіб; трилатерація; тріангуляція