Аналіз проблем безпеки в безкоштовних месенджерах - Козлов, А. В. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідження проблем безпеки та засобів захисту месенджерів. Результати – в роботі проаналізовано еволюцію, сучасний стан та основні тенденції розвитку месенджерів, розглянуто класифікацію месенджерів, їх переваги та недоліки, виконано порівняння актуальних месенджерів; досліджено основні принципи функціонування месенджерів; проаналізувано основні проблеми безпеки в безкоштовних месенджерах, ризики безпеки та загрози аналізу даних; виконано детальний огляд засобів безпеки інформації, що використовуються в месенджерах, проведено порівняльний аналіз месенджерів за показниками безпеки, визначено найбільш безпечний месенджер та запропоновано рекомендації для безпечного використання месенджерів, які допоможуть підвищити безпеку та знизити ризики можливих проблем.
Keywords: безкоштовний месенджер; миттєве повідомлення; шифрування; viber; facebook messenger; whatsapp