Аналіз, оцінки та пропозиції відносно методу генерації системних параметрів у NTRU-подібних асиметричних системах - Горбенко, І. Д.; Качко, О. Г.; Погребняк, К. А.; Макутоніна, Л. В. (ХНУРЭ, 2016)
Натепер впровадження електронних довірчих послуг в європейському союзі та інших технологічно розвинутих державах є однією з найважливіших задач. Починаючи з 70-х років минулого століття для вирішення цієї задачі використовувалися різні криптографічні методи – перетворення в кільцях, скінченому полі, RSA-перетворення, в групі точок еліптичних кривих. Деякі з них є морально застарілими, деякі вже не використовуються, з потужним розвитком криптоаналітичних систем, в тому числі реалізованих на основі використання квантового комп’ютера та/або квантових обчислень, гостро постає питання підвищення рівня безпеки класичних асиметричних криптографічних методів без погіршення показників скла- дності обчислення та швидкодії таких методів. Це проблемне питання розв’язується шляхом використання криптографічних перетворень в фактор-кільці (алгебраїчних решітках, NTRUперетворень).