Розробка програмного модуля оптимального вибору конструкції термопар - Щербаков, Г. Л. (My University, 2020)
У магістерській атестаційній роботі виконано розробку структурної та параметричної моделей термопар, формалізацію подання їх параметрів, розроблено узагальнений алгоритм виділення підмножини ефективних варіантів та її скорочення методом лексикографічної оптимізації. На їх основі розроблено програмний засіб підтримки прийняття рішень з вибору конструкцій термопар для технологічного обладнання, виконано розрахунок електробезпеки та забезпечення безпечних умов праці. Використання отриманих результатів за рахунок функцій видалення неефективних варіантів та багатокритеріальної оптимізації дозволить підвищити якість конструкцій термопар при проектуванні та (або) комплектуванні технологічного обладнання. Результати магістерської атестаційної роботи апробовані в статті та на Міжнародній науково-технічній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених.
Keywords: багатокритеріальний вибір; параметрична модель; структурна модель; термопара; технологічне обладнання