Засади поділу ринку фінансових послуг залежно від системи органів регулювання в Україні та країнах ЄС - Шовкопляс, Г. М. (Право, 2014)
У статті аналізуються питання здійснення класифікації ринків фінансових послуг України за певними критеріями, досліджується система органів державної влади на ринку фінансових послуг ЄС та окремих країн ЄС. // The article analyzes the issue of the classification of financial services markets of Ukraine according to certain criteria, a system of state authorities in the EU financial services market and individual EU countries are investigated.
Keywords: ринок фінансових послуг; Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг; Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку; ринок банківських послуг; ринок цінних паперів; ринок інвестиційних послуг; financial services market; National Commission, which carries out state regulation in the field of financial services markets; National Commission on Securities and Stock Market; banking services market; securities market; investment services market