Гендерна нерівність на українському ринку праці: перевага чи недолік? - Войтенко, А. В.; Юшко, А. М. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
Наукова робота присвячена дослідженню проблеми гендерної рівності в трудових відносинах. Автори висвітлюють питання, пов’язані з дискримінацією жінок у сфері праці, та на підставі аналізу чинного трудового законодавства роблять висновки щодо його удосконалення. // The scientific work is devoted to the research of the problem of gender equality in labor relations. The authors highlight issues related to discrimination against women in the workplace and draw conclusions on how to improve it, based on an analysis of current labor law.
Keywords: гендерна нерівність; праця жінок; вітчизняне трудове законодавство; gender inequality; women’s labor; domestic labor law