Корпоративне управління як інституційне середовище функціонування корпоративного договору - Ніколенко, М. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2020)
У роботі дослідження поняття корпоративного управління з позицій системно-інституційного, процесного, функціонального та об’єктного підходів. Зазначено, що для цілей правових досліджень більш виправданим є застосування вузьких (функціонального та об’єктного) підходів. Надано визначення корпоративного управління як інституційного середовища функціонування корпоративного договору
Keywords: корпоративне управління; корпоративний договір; корпоративні права