Аналіз принципів управління контейнеризованими сервісами та додатками на базі системи Kubernetes - Приходько, О. С. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – система Kubernetes. Мета роботи – аналіз і дослідження можливостей застосування системи Kubernetes для автоматизації розгортання та управління (оркестрації) сервісів і додатків з використанням контейнерів. Розглянуті архітектура та компоненти Kubernetes, а також особливості розгортання та налаштування кластера Kubernetes для здійснення процесів управління. Проведений аналіз функціональних особливостей основних типів контролерів, як ресурсів, що забезпечують процеси управління у системі Kubernetes. Досліджені різні варіанти розгортання додатків, патерни для їх правильного запуску. Запропоновані різні варіанти реалізації стратегій розгортання мікросервісів в системі Kubernetes.
Keywords: система Kubernetes; розгортання мікросервісів