Управління використанням в медичній сфері - Тереня, К. О.; Скорик, Ю. В. (ФОП Петров В. В., 2022)
Управління використанням або utilization management (UM) – це процес, який є частиною вашого плану охорони здоров’я. Управління використанням допомагає переконатися, що ви отримуєте правильні ліки, і водночас допомагає зробити ліки доступнішими. Плани охорони здоров’я вимагають управління використанням деяких ліків, щоб забезпечити вашу безпеку, допомагаючи переконатися, що ліки, які ви приймаєте, призначаються лікарем і використовуються правильно. Управління використанням – набір методів, які покупці медичних послуг використовують для оцінки медичної необхідності, ефективності та відповідності послуг охорони здоров’я. Це допомагає пацієнтам позбутися непотрібних витрат на тестування та лікування, які їм не потрібні [1].
Keywords: utilization management; управління використанням; охорона здоров’я; медичні послуги