Дослідження методів класифікації мисливських порід собак на зображеннях - Корякіна, С. М. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є зображення мисливських порід собак. Метою дослідження є порівняння методів розпізнавання зображень шляхом розробки застосунку, що класифікує мисливські породи собак на зображеннях із точністю у відсотковому значенні. Використано методи Prototypical Network, Transfer Learning з Pretrained CNN та Siamese Networks для класифікації мисливських порід собак на зображеннях. Проведено аналіз сучасних методів класифікації об’єктів на зображеннях та відповідних літературних джерел. Сформовано та візуалізовано алгоритми методів блок-схемами. У результаті дослідження розроблено десктоп-застосунок класифікації мисливських порід собак на зображеннях із точністю у відсотковому значенні.
Keywords: prototypical network; transfer learning; siamese networks; класифікація зображень; мисливські породи собак; десктоп застосунок