Дослідження методів класифікації геморагії на томографічних зображеннях мозку - Панченко, Д. В. (My University, 2020)
Метою роботи є дослідження, аналіз та реалізація методів класифікації томографічних зображень черепа з метою пошуку крововиливів у мозок. Ці методи надають можливість автоматизувати системи аналізу медичних даних та прискорити діагностування при травмах голови та підозрах на інсульт Методи розробки базуються на інструментах аналізу даних та машинного навчання. Зокрема, використовується мова програмування Python, а також екосистема фреймворку PyTorch та fast.ai. В результаті роботи пропонується метод класифікації томографічних зображень, що досягає найвищої якості розпізнавання для задачі виявлення геморагії.
Keywords: згорткова нейронна мережа; класифікація зображень; комп’ютерна томографія; комп’ютерний зір; pytorch