Дослідження моделей процесів розгортання мікросервісів в ІТ проєктах валідації електронних фармацевтичних документів - Кривенко, В. В. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – процеси розгортання мікросервісів в ІТ проєктах валідації електронних фармацевтичних документів. Мета роботи – дослідження моделей розгортання мікросервісів з метою вибору оптимального підходу до побудови надійної, масштабованої системи для валідації електронних фармацевтичних документів. Методи дослідження – аналіз та порівняння моделей розгортання мікросервісів, проєктування комбінованої моделі розгортання. У роботі проведено аналіз існуючих моделей з використанням мікросервісної архітектури, виконано порівняння моделей, виявлені переваги та недоліки існуючих моделей розгортання. Проведено дослідження існуючих стандартів щодо валідації фармацевтичних документів. Проведено порівняння підходів щодо перевірки фармацевтичної документації, виявлені переваги та недоліки кожного з підходів. Проведено аналіз проєкту, орієнтованого на оптимізацію процесу перевірки документів, використовуючи міжнародні стандарти щодо постачання фармацевтичних документів. Отримана комбінована модель розгортання системи, архітектурою якої є мікросервіси, демонструє масштабованість та гнучкість, оскільки кожен сервіс у системі може бути розгорнутий незалежно від інших. При використанні отриманої моделі спостерігається значно зменшена кількість простоїв системи, що гарантує цілісність та безперечність розгортань.
Keywords: валідація; модель розгортання; електронний фармацевтичний документ; мікросервісна архітектура