Дослідження можливості використання методів теорії систем при аналізі електронних пристроїв телекомунікацій - Бондар, О. Д. (My University, 2020)
Мета роботи: Дослідження особливостей застосування методів теорії систем при побудові математичних моделей електронних пристроїв, що використовуються в засобах телекомунікацій. Методи теорії систем дозволяють надати розширений погляд на побудову та функціонування електронних пристроїв. Математичною основою системного підходу є метод простору станів, який узагальнює типові, але розрізнені підходи до аналізу пристроїв, що використовуються в технічних засобах інформаційних мереж зв’язку. В роботі надано перелік основних положень теорії систем, що стосуються використання методу простору станів, розглянуто спосіб побудови математичних моделей пристроїв у формі систем диференціальних рівнянь. Розроблено комп’ютерні моделі декількох пристроїв апаратури каналу зв’язку та проведено моделювання їх роботи з побудовою графіків відгуків, діаграм власних значень та фазових портретів.
Keywords: простір станів; диференціальне рівняння; власні значення; фазовий портрет; відгук системи