Міжнародний досвід правового регулювання трудових відносин у сфері інформаційних технологій - Трофименко, М. С. (Право, 2016)
Статтю присвячено проблемам правового регулювання дистанційної роботи. У ній, зокрема, досліджено питання врегулювання дистанційної роботи в інших державах та на міжнародному рівні. Проаналізовано статистичну інформацію щодо зростання кількості дистанційних працівників у світі. На основі зроблених висновків надано пропозиції запровадження позитивного міжнародного досвіду у вітчизняне законодавство. // The article is devoted to the problems of legal regulation of distance work. In particular, the issue of settling distance work in other countries and internationally has been investigated. The statistical information on the increase in the number of remote workers in the world is analyzed. Based on the conclusions made, proposals for the introduction of positive international experience in domestic legislation.
Keywords: дистанційна робота; ІТ-сфера; міжнародний досвід; distant work; IT sphere; international experience